توافق دیپلماتیک که فصلی نو در دیپلماسی منطقه غرب آسیا به حساب می آید از روز جمعه تاکنون آثار مثبت خود را در بازار ارز نیزنشان داده است و از همان روز با شروع معاملات قیمت ها ریزشی شده است.

 

 

 

 

 

به گزارشی، طی روزها و هفته های اخیر شاهد کاهش نرخ ارز و ثبات هرچه بیشتر در بازار ارز هستیم، امری که به باور برخی کارشناسنان نشأت گرفته از مباحث دیپلماتیک همچون توافق با آژانس انرژی اتمی و نیز توافق ایران و عربستان است.

 

البته در این مسیر سیاست های کلان ارزی همچون راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز موثر بوده اند و می توان اینگونه نتیجه گرفت که کاهش نرخ ارز متأثر از کاهش ریسک سیاسی و تجاری کشور بوده است.

 

چرا که هنگامی که ریسک سیاسی در کشور کاهش یابد، آثار خود را در کاهش تحریم ها و افت نرخ دلار نشان خواهد داد.

 

اما در مسیر کاهش قیمت ارز چه عواملی موثر بوده اند؟

 

 

توافق ایران و عربستان و دیپلماسی منطقه ای

 

در بخشی از بیانیه مشترک سه جانبه میان ایران، عربستان و چین که در پکن صادر شد، آمده است: در نتیجه گفت و گوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارتخانه ها و نمایندگی ها را بازگشایی کنند.

 

وزرای امور خارجه دو کشور جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات می کنند.

 

واس(خبرگزاری رسمی عربستان سعودی)، عصر روز جمعه ١۹ اسفندماه در گزارشی بیانیه سه جانبه ایران، عربستان سعودی و چین درباره ازسرگیری روابط دو جانبه تهران و ریاض در آینده نزدیک را تأیید کرد.

 

البته هنوز ساعاتی از انتشار اخبار مربوط به توافق ایران و عربستان نگذشته بود که کشورهایی نظیر چین، عراق، عمان، قطر، ترکیه، روسیه و گروه هایی مانند مقاومت لبنان و یمن و... در بیانیه ها و مواضع رسمی از این توافق استقبال کردند.

 

این توافق دیپلماتیک که فصلی نو در دیپلماسی منطقه غرب آسیا به حساب می آید از روز جمعه تاکنون آثار مثبت خود را در بازار ارز نیزنشان داده است و از همان روز با شروع معاملات قیمت ها ریزشی شده است.

 

بر این اساس دیروز در مرکز مبادله ایران و در بخش اسکناس، دلار ۴٠ هزار و ٣٠٠ تومان و در بخش حواله ٣۶ هزار و ٧٠٠ تومان کشف قیمت شد.

 

همچنین دیروز در بازار ارز پایتخت دلار با قیمت ۴٢ هزار و ۵٠٠ تومان فروخته شد.

 

همچنین برخی معتقدند که بزرگ ترین مانع برای کنترل نرخ دلار، درهم بود که مسیر آن مسدود شده بود و با گشایش های دیپلماتیک انجام شده نرخ دلار کاهشی خواهد شد.

 

در پی این توافق، تازه ترین خبر ها حاکی از آن است که جریان ورود ارز به کشور از جمله درهم امارات که مبنای تعیین قیمت دلار است، افزایش خواهد یافت.

 

 

آزادسازی ۵۰۰ میلیون دلار از بدهی عراق به ایران

 

چندی پیش و در سفری که وزیر خارجه عراق به واشنگتن داشت، امریکا معافیت مجدد اعطا کرده و اجازه داده که ۵٠٠ میلیون دلار از بدهی برق عراق به ایران پرداخت شود.

 

 

سفر رافائل گروسی و صدور بیانیه مشترک میان ایران و آژانس

 

متعاقب سفر اخیر رافائل گروسی به ایران پس از آنکه گروسی به وین رسید نیز بیانیه مشترک ایران و آژانس منتشر شد.

 

در این بیانیه سازمان انرژی اتمی و آژانس در خصوص مواردی توافق کردند.

 

عملا این بیانیه و سفر گروسی به ایران خود پالس کاهشی به بازار ارز به حساب می آمد و به نوعی موجب تعدیل انتظارات تورمی در بازار ارز شد.

 

 

«روزنامه ابرار اقتصادی - 24 اسفند 1401»

   تاریخ ثبت: 1401/12/24     |     [sect id=[file]] | [/sect id=[file]] |