تأکید عارف بر احداث تونل زیر دریایی بین ایران و قطر
دو کشور این طرح بزرگ را دنبال میکنند و جمهوری اسلامی ایران کارگروهی تخصصی برای مطالعات اولیه تعیین کرده است.
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور در دیدار با «سعدبن عبدالله آل محمدالشریف» سفیر جدید قطر در تهران با اشاره به اینکه در مسائل منطقهای و بینالمللی بهویژه مسائل سیاسی در منطقه دیدگاههای دو طرف بسیار به هم نزدیک است، تصریح کرد: هیچ سقفی برای ارتقای سطح مناسبات و روابط فی مابین در همه زمینهها وجود ندارد و باید به کمیسیونهای مشترک همکاریها بین دو کشور تأکید کنیم که از حجم کنونی مناسبات فی مابین عبور کنند.
وی با تأکید بر اینکه بر این باوریم که تقویت روابط تهران-دوحه نه تنها به نفع دو دولت – ملت بلکه به نفع کل کشورهای اسلامی، منطقه و جهان است، گفت: روابط دیرینه فرهنگی، تاریخی و سیاسی دو کشور ایجاب میکند که سطح روابط اقتصادی را به سطح روابط بالای سیاسی برسانیم.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت احداث طولانیترین تونل زیر دریایی جهان بین ایران و قطر، افزود: دو کشور این طرح بزرگ را دنبال میکنند و جمهوری اسلامی ایران کارگروهی تخصصی برای مطالعات اولیه تعیین کرده است که در هفتههای آینده به دوحه برای مذاکرات اعزام میشوند.
عارف خطاب به سفیر جدید قطر در تهران با اشاره به اینکه امیدواریم در دوره ماموریت جدید شاهد رشد ارزشمند روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فیمابین باشیم، گفت: باید از امیر قطر برای تعیین یکی از دیپلماتهای با تجربه قطری به عنوان سفیر جدید در ایران قدردانی کرد که پیام آن توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور است و مطمئن هستم در زمانی که در ایران مهمان هستید و با شناخت ظرفیتهای ایران میتوانید زمینه را برای همکاری در تمامی بخشها فراهم کنید.
وی ادامه داد: مأموریت شما تنها توسعه روابط دو جانبه دو کشور نیست بلکه میتوانید در ارتباط با مسائل منطقهای و بینالمللی در راستای نزدیکتر کردن دیدگاههای مشترک دو کشور برای مواضع مشترک نقشآفرینی کنید و دولت جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل این مأموریت در کنار شما است.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه بر تقویت کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و قطر، تصریح کرد: با حضور فعالانه جمهوری اسلامی ایران در اجلاسهای منطقهای و کشورهای همسایه شمالی میتوانیم توسعه روابط دوجانبه را به سمت کشورهای شمال بکشانیم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیههای شانگهای، اوراسیا، بریکس و اکو فرصت خوبی برای کشور قطر هم است.
عارف با تأکید بر ضرورت پیگیری مسائل باقیمانده یادداشت تفاهم مشارکت قطر در توسعه بندر دیر بوشهر اظهار داشت: در هفتههای آینده رئیس سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران برای نهایی کردن امور در این زمینه به دوحه اعزام خواهد شد.
وی با محکومیت حملات وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به مردم مظلوم لبنان و غزه ادامه داد: ایران و قطر دیدگاههای مشترکی در برابر کودککشی و تجاوز رژیم صهیونیستی در منطقه دارد و در این راستا نقش پررنگ قطر به عنوان میانجی درباره مسائل منطقهای را ارج مینهیم.
معاون اول رئیسجمهور با استقبال از ایده راهاندازی مجدد کنسولگری قطر در شیراز تأکید کرد: به وزارت خارجه دولت جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل و تسریع امور در راهاندازی این کنسولگری توصیههای لازم را خواهیم داشت و در کنار آن حضور وابسته بازرگانی و اقتصادی دوحه در تهران کمک بزرگی به پیگیری و حل مسائل کارشناسی اقتصادی میکند.
عارف خاطرنشان کرد: توسعه روابط سیاسی و اقتصادی عزم جدی سران دو کشور است و سفرای ایران و قطر نقش کلیدی در اجرای توافقات و تفاهمات فی مابین دارند و امیدواریم با تعامل حداکثری شاهد شکوفایی و ارتقاء روابط همه جانبه در همه حوزهها باشیم.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری دهمین کمسیون اجلاس مشترک همکاریهای دو کشور در ماه آینده در دوحه گفت: امیدواریم توافقات انجام شده در سفر رئیسجمهور ایران به قطر هرچه سریعتر نهایی و اجرایی شود.
«سعدبن عبدالله آل محمدالشریف» سفیر قطر در تهران نیز در این دیدار با اشاره به سفر موفقیتآمیز پزشکیان به قطر در ماه گذشته تأکید کرد: امیر قطر و رئیس جمهور ایران اصرار داشتند که سطح روابط اقتصادی به سطح روابط سیاسی برسد و امیدواریم توافقات فی مابین هرچه سریعتر اجرایی شود، چرا که ایران و قطر رغبت و علاقه فراوانی در توسعه روابط تجاری – اقتصادی دارند و اراده کافی و لازم برای اجرای توافقات امضاء شده در دوحه وجود دارد.
آل محمدالشریف با اشاره به اینکه دو ملت ایران و قطر صدها سال است که کنار یکدیگر زندگی میکنند و دو کشور اشتراکات فراوان تاریخی، اجتماعی و فرهنگی دارند، تصریح کرد: امیر قطر و رئیس جمهور اسلامی ایران توافق کردهاند که همکاریهای اقتصادی فی مابین به بالاترین سطح ارتقاء یابد.
وی افزود: در دیدار با وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور تأکید کردیم که همه موافقتنامههای فی مابین باید هرچه سریعتر فعالسازی شود.